Om oss

tirsdag 3. april 2012

Søndag 1. april - tirsdag 3. april



Sondag 1.april - tirsdag 3.april
1.april horer Amund og Berthe ett smell under frokosten. Med hoy puls lader de gevaeret og titter ut av teltet hvor to gutter ler seg skakke av aarets aprilsnarr. Vi konkluderer med at rutinen ift bjorn sitter og at det ikke skal bli flere saanne spoker paa turen :)


Vakker polarkveld
Deretter gaar turen videre mot Penckbreen. Vi begynner aa gaa jevnere og raskere med pulkene naa.Vi bytter paa aa gaa i front, en time hver med sjokolade-pause mellom hver okt. Det er godt aa kjenne at rutinene sitter bedre og at dagsmarsjene blir lengre. Vi krysser over til Amunsenisen og her gaar det slakt nedover og vi suser avgaarde. Paa veien moter vi fem personer fra den polske forskningsstasjonen i Hornsund. De har overvintret alene og har ikke sett andre mennesker siden oktober, saa de er like overrasket som oss over aa se folk. Det blir et hyggelig moete, og de inviterer oss paa besok. Vi er usikre paa aa om vi har tid, men nysgjerrigheten tar overhaand. Vi bestemmer oss for aa legge turen innom Hornsund. Det er spennende aa hoere om hvordan det er aa leve isolert saa lenge og om forskningen de driver med.


Et trivelig og spennende mote med polske forskere. 




Vi satser paa at Ingstads blikk skremmer bjornen under polarnatta.

Vi vet at vi maa pushe naa, hvis vi skal naa Sorneset. Vi teller dager, matrasjoner og mil, og og peiser paa videre.



Hver morgen pakkes campen ned. 

(Oppdatert fra den polske forskningsstasjonen i Hornsund.)

1 kommentar:

  1. Høres ut som dette blir en kjempe tur! Stå på og nyt livet! Ikke annet å forvente at blusset smeller 1. april når Skøyer-Seb er med:)


    Mvh
    Ludvig Fjeld

    SvarSlett