Om oss

fredag 23. mars 2012


Nå er vi på plass i Longyearbyen. Vi har gått over utstyret, montert snublebluss, testa satelittelefonen og pakket pulkene. I går gikk vi også i gjennom rutiner på bre sammen med vår lokale bremann Håvard, og trente på redning(se bilder). Det har blitt noen ekstra dager i sivilisasjonen(les: pakke, fikse, hente, ringe, kjøpe, maile, pakke, pakke, pakke, fikse, kjøpe, sy, og pakke, pakke, mekke og ordne...) og nå begynner vi å bli sugne på å komme oss ut på tur.





Den opprinnelige planen var å transporteres med scooter til Verlegenhuken lengst nord og gå sørover. Pga logistikken har vi nå bestemt oss for å snu ruta. Vi starter i sør og går nordover. Det betyr at vi må gå fra Longyearbyen/Svea og sørover til Sørspitsbergen nasjonalpark og videre ned mot Sørkapp. De fleste ekspedisjoner har i dette området enten gått over havisen, eller over breene. I år er det ingen fast hav-is, så vi må gå på breene hvis vi skal nå Sørkapp. Breene i området sørøst for Van Keulenfjorden i Torrel-land er påvirket av en stor utglidning(surge på fagspråket) og kan bli veldig vanskelige å krysse.

Derfor er det like greit å gå sørover først. Blir vi stoppet tidlig i sør settes snuta rask nordover, med mye tid til rådighet i områdene der. Skulle vi komme langt sør er det en stor bonus. Områdene i sørspitsbergen nasjonalpark blir av mange ansett som de vakreste på øya og det er hva vi er ute etter. Så får tiden vise hvor våre skispor settes.

Høyst sannsynlig har vi avmarsj på søndag, fra Svea litt sør for Longyearbyen.





Melodi: Ut, av Delillios. Refrenget...

Vi vil ut, vi vil ut, vi vil ut å gå litt på ski

Vi vil dra en pulk, vi vil puste frisk luft, for vi vil ut i det fri.


2 kommentarer:

  1. Yes! Da har jo noe jeg kan lese på fremfor skolearbeid. God tur til dere!

    Hilsen Rex og Sigrid (sånn for å glede amund:P)

    SvarSlett